Vind alle rietdekkers van Nederland snel en gemakkelijk

Pape Rietdekkers b.v.

Wie werkt er bij u in de buurt.

Zoek op postcode

Pape Rietdekkers b.v.

Rodenbroekweg 4a,
7048AV WIJNBERGEN
Tel: 0314 334027
Mob: 0314 332864
info@pape-riet.com
Naar de website »

Over ons:

Traditionele hooiberg bouwers, de eerste in Nederland


Hooibergen, soorten en maten

Hooibergen worden tegenwoordig vaak gebruikt als zit- en terrasgelegenheid, schuilgelegenheid voor dieren, opslagruimte, speelruimte of berging. Het is een oogstrelend object in uw buitenomgeving. Wij maken graag voor u een authentieke hooiberg.

Vierroedige Hooiberg

Vroeger hadden grote boerenbedrijven vier- of zesroedige hooibergen en kleine bedrijven vaak een éénroedige. De vierroedige hooibergen zijn opgebouwd rond vier vierkante eiken houten palen van 200 x 200 mm. Deze hebben een lengte van 7,5 meter, de zogenaamde roede. De roeden en lanen worden uit inlands eiken gezaagd. De eiken lanen worden met pen-en-gat verbindingen gekoppeld. De kapconstructie wordt vervaardigd uit vuren hout en de latten uit rijshout (wilgentakken), de zogenaamde bleeslatten. Voor de knelling van de rietbedekking onder aan de voet van de kap wordt een wiep (rol riet) aangebracht. De kap wordt vervolgens met duilen riet gedekt op een dikte van ca. 200 tot 220 mm. Het riet wordt aan de nok in een punt afgewerkt en achter de roeden wordt een pan ingewerkt voor de waterafvoer.

Eenroedige Hooiberg

De roede van een eenroedige hooiberg van 7 meter lengte wordt gezaagd uit de stam van een rechte eik. Over een lengte van 6 meter wordt de stam vervolgens vierkant gezaagd (20 x 20 cm). De onderste 1 ½ meter dient als voet en wordt niet gezaagd. De voet van de roede gaat in de grond. Het hart van de kapconstructie is de zgn. slede. Hiermee kan de kap omhoog en omlaag worden bewogen. Nadat de constructie van de hooiberg is voltooid, kan de rietdekker er de laatste hand aan leggen.

Andersoortig

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden wat betreft grootte en hoogte. Graag geven wij u een nadere indicatie van de verschillende uitvoeringen. U ontvangt 10 jaar garantie op eventuele ontstane gebreken. Wij leveren uw hooiberg dan ook perfect af!. Voor meer informatie en prijsopgave verzoeken wij u contact op te nemen met ons bedrijfsbureau. Wij staan u graag te woord.

Meer weten over hooibergen of vrijblijvend een offerte? Bel ons op 0314 – 33 40 27

Of neem gerust contact met ons op via onze contactpagina

Pape Rietdekkers b.v.

Neem contact op met: Pape Rietdekkers b.v.